PL PL ENG EN
Tło
Tło
Tło
Tło
Tło

CAMPO

W CAMPO* gotujemy z sercem – tak jak gotujemy dla naszych rodzin i przyjaciół. W kuchni i na talerzu liczy się dla nas prostota i szczerość. Wierzymy w mądrość natury i w to, że wszystko co dobre pochodzi z miejsc, które sami dobrze znamy.

Mięso na serwowane przez nas argentyńskie steki sprowadzamy z hodowli Dietera Meiera OJO DE AGUA położonej w okolicy Balcarce, 400 km na południe od Buenos Aires.

Do karty win wybraliśmy wina z charakterem i interesującą historią, doskonale odzwierciedlające terroir, czyli miejsce swojego pochodzenia i unikatowe warunki naturalne, w których powstawały.

W kuchni używamy opalanego węglem drzewnym pieca Josper, który osiągając nawet 500°C, nadaje daniom niepowtarzalny, autentyczny smak.

* campo – z hiszp. pole, obszar ziemi przeznaczony pod uprawę roślin lub hodowlę bydła

MENU

Mięso na serwowane w CAMPO argentyńskie steki sprowadzamy z hodowli Dietera Meiera OJO DE AGUA położonej w okolicy Balcarce, 400 km na południe od Buenos Aires.

Argentyńska wołowina jest ceniona za doskonały smak, który zawdzięcza wyłącznie naturalnym sposobom hodowli.

Cechuje ją wysoka zawartość korzystnych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-6 i omega-3 oraz minerałów takich jak żelazo i cynk.

Rump – stek z górnej części udźca wołowego, esencjonalny i intensywny w smaku.

New York – stek wykrajany z części rostbefu zwanej ‘short loin’. Pełen smaku, nieco twardszy od steka z polędwicy. Zaserwowany po raz pierwszy w Nowym Jorku w 1827 roku.

Rib Eye – cięty z najlepszej części antrykotu z charakterystycznym „oczkiem” z tłuszczu (stąd nazwa). Tłuszcz podczas grillowania częściowo się rozpuszcza, czyniąc stek wyjątkowo aromatycznym.

Tenderloin – stek z polędwicy wołowej, najdelikatniejszy w smaku i strukturze.

WINO

Na kartę win CAMPO składają się etykiety z Nowego i Starego Świata, które doskonale współgrają z wołowiną i uzupełniają dania przygotowywane przez naszego szefa kuchni.

Wybraliśmy wina z charakterem i interesującą historią a przede wszystkim z doskonałym odzwierciedleniem terroir, czyli miejsca swojego pochodzenia i unikatowych warunków naturalnych, w których powstawały.

Wina z renomowanych argentyńskich regionów – Mendozy i Patagonii – stanowią ciekawą propozycję opartą o klucz geograficzny bliski kuchni Campo. Szczególną pozycją wśród nich są organiczne wina produkowane przez Dietera Meiera – OJO DE AGUA i PURO.

Kartę uzupełniają wina z uznanych regionów winiarskich Francji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec, Austrii i Chile pochodzące od zaufanych producentów i dostawców.

OJO DE AGUA

OJO DE AGUA to należące do Dietera Meiera, ponad 120 letnie, rancho specjalizujące się w wyłącznie naturalnej hodowli bydła i produkcji wysokojakościowej wołowiny.

Położone jest w okolicy Balcarce, 400 km na południe od Buenos Aires, na terenach liczących ponad 16 000 ha.

OJO DE AGUA to także nazwa argentyńskiej, położonej w regionie Mendoza, winnicy Dietera Meiera, w której powstają organiczne wina PURO. Swoją jakość i wyjątkowy smak zawdzięczają unikatowym warunkom naturalnym – sąsiedztwu podnóża Andów i równika, a także procesowi produkcji bez użycia dodatków chemicznych.

W CAMPO oferujemy steki OJO DE AGUA i wino PURO.

DIETER MEIER

Szwajcarski muzyk, artysta konceptualny, reżyser i przyjaciel CAMPO. Współtwórca zespołu Yello. Od ponad 20 lat karierę artystyczną łączy ze swoją drugą wielką pasją – Argentyną.

Jest właścicielem OJO DE AGUA – historycznej, pochodzącej z 1891 roku farmy specjalizującej się w tradycyjnej, naturalnej hodowli bydła ras Angus i Harreford oraz produkcji najwyższej jakości wołowiny.

Z miłości do Argentyny i wina Malbec założył własną winnicę w Agrelo, w regionie Mendoza. Wierząc, że najlepsze wina to takie, które mówią same za siebie stworzył organiczne PURO. Wino śmiałe, wyraziste i złożone, które doskonale odzwierciedla naturę miejsca swojego pochodzenia oraz niezwykłą osobowość i charyzmę ich twórcy – Dietera Meiera.

REZERWACJA|T: 690 040 333|biuro@campomoderngrill.pl

OK
Strona wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.